Marijampolės regiono mokomųjų bendrovių mugė 2024

 2024 m. balandžio 19 d. vyko „Marijampolės regiono mokomųjų bendrovių mugė 2024“.  Mokiniai verslininkų komisijoms pristatė savo verslo idėjas,  pardavinėjo pagamintas prekes, demonstravo sukurtus stendus, bendravo su pirkėjais ir svečiais.  Iš Sūduvos gimnazijoje šiais mokslo metais įkurtų 22 MMB regiono mokomųjų bendrovių mugėje dalyvavo vienuolika. Džiugu, kad net penkios MMB buvo  komisijos įvertintos.   
VšĮLispa" įsteigtą nominaciją „Geriausias marketingo sprendimas“ laimėjo mokomoji mokinių bendrovė „KARMA“ (A. Bartkus, R. Montvila, A. Matukaitis, K. Liutkevičiūtė, M. Kelmelytė - visi iš II KTU klasės), kurianti įvairius užrašus marškinėliams.
 „Inspira Life“  įsteigtą nominaciją „Kurianti pokytį MMB“ laimėjo SAB  ( L. Nevulis, K. Palionis, M. Plikauskas, A. Šafranauskas - visi IIA klasės gimnazistai). Ši bendrovė kuria ir pardavinėja pasaulio žemėlapio dėliones, gerinančias pirkėjų geografinių žinių plėtimą ir loginį mąstymą, skatinančias bendradarbiauti, o laisvalaikį leisti prasmingai.
„Rotary“ klubo įsteigta nominacija „Perspektyviausia verslo idėja“ atiteko „ Clean Craft“ (IIS klasės mokiniai: J. Biskytė, E. Bruožytė, D. Giedraitytė, G. Globys). Ši komanda kuria unikalias muilo tabletes, kurios puikiai praverčia kelionėje ar gamtoje, paprastai ir lengvai sprendžia nešvaros problemas.
 Inovacijų agentūros „Spiečius“ įsteigtą nominaciją „Startuoliškiausia MMB“ laimėjo „paDaryk“ ( J. Norkeliūnas,  E. Vilčinskas, T. Raižys, P. Kisieliauskas, G. Čepauskas - II KTU klasės mokiniai). Mokinių bendrovė kuria programėlę – užrašinę, primenančią atlikti įvairias užduotis laiku, lavinančią gebėjimą planuoti savo laiką, išskirti prioritetines ir ne tokias svarbias veiklas. Ši programėlė, kaip stalo kalendoriaus pakaitalas, yra vertinga ne tik mokiniams, bet ir mokyklos administracijai, mokytojams, švietimo specialistams.
                      TFA „Logistic“  įsteigtą nominaciją „Inovatyviausia MMB“  laimėjo  „NoEndPen“ (M. Moliušis, V. Kralikaitė, A. Jodauga, B. Ruseckas - visi iš II KTU klasės). Ši bendrovė kuria ilgaamžius pieštukus. Dėl specialios galvutės šis pieštukas yra puiki alternatyva grafitiniams pieštukams, bet ne tik. Bendrovės sukurtas pieštukas turi ir daugiau privalumų:
  • Speciali pieštuko galo technologija;
  • Tvaru - pieštukas pagamintas iš bambuko;
  • Inovatyvu;
  • Ilgaamžiška.
 Šią MMB sveikiname tapus „Marijampolės regiono mokomųjų bendrovių mugė 2024“ nugalėtojais, iškovojusiais PIRMĄJĄ  vietą ir nurungusiems daugiau nei 40 MMB!  Mokinius pavedėjo pergalės link matematikos ir ekonomikos mokytoja Rasa Tumosienė. Šiai MMB taip pat įteiktas kelialapis į Nacionalinę Lietuvos Junior Achievement eXpo, kuri vyks gegužės 17 dieną Vilniuje. Mokinių bendrovė atstovaus Marijampolės savivaldybei respublikoje!
 Ekonomikos, finansinio raštingumo, verslumo ir ugdymo karjerai organizacija „Lietuvos Junior Achievement“, švęsdama savo veiklos Lietuvoje 30-metį, pradėjo „Lietuvos Junior Achievement (LJA) tinklo mokyklos“ iniciatyvą. Šios iniciatyvos tikslas – stiprinti LJA bendruomenę bei pasidžiaugti mokyklomis, kurios 3 ir daugiau metų nuosekliai įgyvendina LJA programas bei aktyviai dalyvauja LJA kvalifikacijos, edukacinių patirčių renginiuose.
 Kaip ilgamečio bendradarbiavimo simbolis, mokyklai yra įteikiama LJA „Mokyklų tinklo lentelė“. Šis bendradarbiavimo ženklas – tai ne tik įvertinimas mokykloms už jų sėkmingą LJA programų įgyvendinimą, bet ir pripažinimas visai mokyklos bendruomenei, jog šioje įstaigoje gimsta moksleivių verslai ir naujos sėkmės istorijos. Vykdydamos aktyvią LJA programos vertybių sklaidą, LJA tinklo mokyklos yra pavyzdys kitoms mokykloms bei vietos bendruomenei.
Marijampolės regiono mokomųjų bendrovių mugė 2024“ apdovanojimų metu Marijampolės Sūduvos gimnazijai, kuri praktinio verslumo ugdymo programas įgyvendina daugiau kaip 20 metų, įteikta „Mokyklų tinklo“ lentelė. Ilgus metus praktinį verslumą gimnazijoje  įgyvendina ekonomikos mokytoja Rasa Tumosienė, kuri ir paruošė visas MMB mugei. Mokytoja Rasa – stipri lyderė, įtraukianti į verslumo ugdymo tinklą gimnazijoje ne tik mokinius, bet ir mokytojus.
 Tad su pasididžiavimu tariame AČIŪ mūsų mokytojai Rasai Tumosienei!

Publish modules to the "offcanvs" position.